Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zondagochtendconcert Kathryn Cok (klavecimbel recital)

13 november 2016
11:30 - 12:30

Tijdens het eerste concert op 13 november speelt Kathryn Cok (klavecimbel) het programma Pavana. Zij laat muziek horen van Peter Philips (1560 of 1561-1628) en Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621).

De in New York geboren Kathryn Cok behaalde haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde daar klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot, en fortepiano bij Bart van Oort. Ze is actief als klavecinist, fortepianist en als wetenschapper aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ze wordt veel gevraagd als solist en als continuospeler.
Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk.

Ze promoveerde aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp ‘Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790’.

Kathryn is mede-oprichter van het Caecilia-Concert, een dynamische, internationale groep instrumentalisten, gespecialiseerd in de uitvoering van 17e eeuwse muziek .
Ze vormt een duo voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano met de fagottist Wouter Verschuren. Daarnaast vormt ze een duo met de Engelse hoorniste Anneke Scott.
Kathryn doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag  en bekleedt hier ook de functie van Studieleider van het Masters Research programma.
Programma: werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Peter Philips van haar laatste cd Pavana.

Tijd: De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur.

Plaats: Pronkzaal, Huygensmuseum

Kosten: Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen €  19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Reserveren: Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen.

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.