Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zondagochtend concert Ensemble Trigon

11 december 2016
11:30 - 12:30

Zondagochtend concert: Ensemble Trigon (kerstconcert met liederen uit de Moderne Devotie): Margot Kalse (alt-mezzo en leiding), Marsja Mudde (sopraan) en Esther Kronenburg (sopraan).

Ensemble Trigon bestaat uit Margot Kalse, alt-mezzo, en de sopranen Marsja Mudde en Esther Kronenburg. Het ensemble zingt en bestudeert middeleeuwse (spirituele) muziek.

Artistiek leider Margot Kalse richtte het ensemble in 1998 op naar aanleiding van haar examen Uitvoerend Musicus (Master) aan de opleiding Early Vocal Music bij Rebecca Stewart aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Margot studeerde tevens solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Nederlands (oude letteren) aan de RU Leiden.

Marsja Mudde studeerde Early Vocal Music in Tilburg en wordt sinds 2008 gecoacht door Margot Kalse. Ze specialiseerde zich nader via diverse workshops, masterclasses en cursussen van o.a. Rebecca Stewart, Giacomo Baroffio en Anne Azéma. Naast Ensemble Trigon is zij actief binnen diverse andere in oude muziek gespecialiseerde ensembles.

Esther Kronenburg begon met zingen tijdens haar studie Italiaans in Utrecht en is vervolgens Oude Vocale Muziek gaan studeren aan het conservatorium van Tilburg. Sinds haar afstuderen in 2012 heeft ze les bij Xenia Meijer. Esther  heeft met diverse oude muziekensembles opgetreden op  festivals in Nederland, België en Rusland. Ook bespeelt zij een aantal  renaissance instrumenten.

Programma: kerstconcert met liederen uit de Moderne Devotie uit 15e en 16e eeuwse handschriften, o.a. Verbum caro factum est, Ons is een kint gheboren en In dulci iubilo.

Tijd: De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur.

Plaats: Pronkzaal, Huygensmuseum

Kosten: Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen €  19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Reserveren: Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen.

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.