Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zondagochtend concert: Rolf van Meurs en Christa de Haan

8 januari 2017
11:30 - 12:30

Rolf van Meurs, geboren in Oss (1989), studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium Tilburg bij Tom Burmanje en Enno Voorhorst. Rolf vervolgde zijn studie bij Raphaella Smits aan het Lemmensinstituut te Leuven in België. Hier ontdekte hij de 8-snarige romantische gitaar én de componist Luigi Legnani, die samen de rode draad door zijn Masterstudie werden. In 2014 behaalde Rolf zijn Masterexamen met de grootste onderscheiding. Hij volgde masterclasses bij o.a. Marcin Dylla, Zoran Dukic en Roland Dyens.

Christa de Haan studeerde klarinet aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Na haar afstuderen vervolgde zij haar studie aan het ArtEZ Conservatorium en aan het Conservatorium van Gent, bij de Belgische klarinettist Eddy Vanoosthuyse. Al tijdens haar studie begon zij met lesgeven. Toen ontdekte ze dat ze het lesgeven erg aantrekkelijk vindt, omdat het haar de mogelijkheid biedt om haar liefde voor de klarinet en alle facetten van het leren bespelen van dit instrument aan haar leerlingen over te brengen. Naast haar lespraktijk treedt ze ook regelmatig uitvoerend op.

Christa en Rolf vormen al enige tijd een duo. Samen maakten ze onder meer bewerkingen van de muziek van Rossini, waaronder 'Un petit train de plaisir', een theatraal stuk over een trein.
Programma: 'Italiaanse klanken uit de 19e eeuw' met werken van Legnani, Giuliani, Paganini en Rossini.

Tijd: De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur.

Plaats: Pronkzaal, Huygensmuseum

Kosten: Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck, niet-leden betalen €  19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Reserveren: Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen.

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.