Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Duivenvoorde in kerstsfeer

16 december 2017 - 17 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt van 12:00 tot 17:00 uur op Kasteel Duivenvoorde het sfeervolle en authentieke kerstevenement Duivenvoorde in kerstsfeer plaats.

Zowel het landgoed als het kasteel worden met prachtige kerstbomen, een knusse kerstmarkt en fonkelende kerstdecoraties omgetoverd tot een waar kerstsprookje met activiteiten voor jong en oud. 

Bezoek in het kasteelpark de knusse en kleinschalige kerstmarkt met houten chalets en sfeervolle kerstverlichting, maak een winterse wandeling over het adellijk landgoed en geniet van heerlijke, warme (kerst)versnaperingen terwijl u naar vrolijke kerstdeuntjes of sprankelende kerstliederen luistert. Binnen kunt u zich opwarmen en laten rondleiden door het historische en volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. 

Knusse kerstmarkt
De gezellige kerstmarkt buiten wordt opgesteld bij de noordvleugel van het kasteel rondom een schitterende kerstboom. Heerlijke etensgeuren, warme versnaperingen (catering door Hof van Duivenvoorde), vrolijke kerstliederen, sfeervolle kerstverlichting en een gemoedelijke sfeer: alles is aanwezig voor het ultieme kerstgevoel. 

Rondleidingen
Laat u rondleiden door het volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. Op beide dagen start er ieder half uur een nieuwe rondleiding. Bewonder de prachtige kerstbomen en schitterende decoraties door het hele kasteel en kijk uw ogen uit.

Kerstbomenverkoop
Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed (dit jaar vanaf wo. 6 december). Zelf gekweekt, dus kakelvers. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. En, extra leuk voor de kinderen, u mag de boom zelf uitgraven! Spades en kruiwagens zijn op het landgoed aanwezig. Neem wel zelf handschoenen en eventueel laarzen mee.

Muzikale programmering
Op beide dagen is er live muziek buiten op de kerstmarkt. De definitieve programmering volgt nog op de website van Kasteel Duivenvoorde.

Praktische info

Duivenvoorde in kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12:00 tot 17:00 uur. Tickets voor de kasteelrondleiding (incl. toegang kerstmarkt) bestelt u via onze webshop. Tickets voor alleen de kerstmarkt koopt u in onze webshop of ter plekke aan de kassa (pin of contant).

Ticket rondleiding kasteel + kerstmarkt: €15,-
Ticket kerstmarkt: €2,50

Standhouders

De deelnemers aan de kerstmarkt op landgoed Duivenvoorde zijn geselecteerd op hun aanbod van ambachtelijk-regionale producten. Let op: bij de meeste standhouders kunt u alleen contant betalen. 

- Scharrelslagerij Arbouw, gerechten van scharrelvlees; 
- Château deux filles, wijn uit Voorschoten;
- Liefstejurkje, verkleedkleren voor kinderen;
- Crooked Spider, ambachtelijk gebrouwen bieren;
- Geboortekubus, kinderartikelen, kerstballen, kerstsokken;
- Meisjes van de bloemen, kersttakken en kerstkransen;
- Tdecosfeer, biologische kaarsen en interieurartikelen;
- Kwekerijtje ‘De Kwakel’, jams, gelei, honing;
- Aluna, sierraden en bijzondere mineralen;
- Zuyver pure organic skin food, huidverzorgingsproducten op basis van biologische ingrediënten;
- Tineke Mattheus, Interieurartikelen in de sfeer van brocante;
- WOBS, warm on bikes: fietswanten van recycled plastic n diverse kleuren en prints;
- LimoncElma, zelfgemaakte limoncello, Italiaanse costata, Italiaans kookboek (alleen op zaterdag);
- Blauwe Storm, wol van Tesselse schapen en wolproducten (alleen op zaterdag);
- Kerstkaarten (alleen op zondag).

Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten