Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Romeinenweek in Museum Swaensteyn

28 april 2018 - 6 Mei 2018

Van 28 april t/m 6 mei 2018 staat Nederland weer in het teken van de Romeinen tijdens de Nationale Romeinenweek.

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoond tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw. Forum Hadriani was een bloeiend bestuurs- en handelscentrum. Het was de enige stad van enige omvang in Noordwest Nederland en de meest westelijke stad van het Romeinse rijk. Museum Swaensteyn toont de rijke geschiedenis van de stad en enkele opgravingen, waaronder een gaaf bewaarde en zeer zeldzame Romeinse waterput, ingenieus opgebouwd met behulp van wagenwielen.

Ontdek alles over de Romeinen in Voorburg met de speurtocht ‘Terug naar de Romeinen’, audiotour en tijdens de workshop op zondag 29 april.

Daarnaast kunnen kinderen het gratis speurboekje "Terug naar de Romeinen" gratis meekrijgen aan de kassa.

Meer informatie »

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl 

 

Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 386 1673
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.