Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Workshop Portret in Pastelkrijt met Corné Akkers (2 lessen)

14 juli 2018 - 21 juli 2018
14:00 - 16:30

In deze workshop leert u de basis van het opzetten van een goed portret aan de hand van klassieke proportioneel- en schaalvergelijkingsmethodes.

Door middel van het plaatsen van licht- en donkervlakken op bijvoorbeeld gekleurd papier, kan met pastelkrijt gemakkelijk gezichtsvolumes gesuggereerd worden en daarmee ook snel een gelijkenis verkregen kan worden.

Verder ligt de focus in deze werkshop op het opzetten 'van groot naar klein', zodat het plaatsen van details (wimpers, ogen, enz.) niet een vermeende noodzaak voor een gelijkenis wordt (een wijdverbreid misverstand) maar een sluitstuk op een reeds goed ogende gelijkenis, waardoor in de middenfase van het tekenproces veel ruimte overblijft voor een eigen interpretatie of stijl.

Er is ook ruim aandacht voor algemene zaken zoals het bepalen van compositie, kleurgebruik en het gebruik van grafische technieken.
Ook zal docent Corné Akkers ingaan op de nieuwste pastel- en papiersoorten waarmee goede resultaten behaald kunnen worden.

De workshop is gelimiteerd tot maximaal 10 deelnemers zodat de omstandigheden voor een persoonlijke begeleiding op maat optimaal zijn.

In het goed geoutilleerde Atelier Brugman zijn aanwezig: atelierezels, clips en hardboard voor het opspannen van pastelpapier.
U kunt eigen materialen zoals pastelkrijt, -papier en -potloden meenemen of in de winkel aankopen met 20% korting (alleen degene die deelnemen aan de workshop).

Datum: 2 Zaterdagmiddagen, 14 en 21 juli 2018
Tijd: 14.00 uur tot 16.30 uur
Kosten:€ 59,00 inclusief modelkosten en exclusief materiaal
Docent: Corné Akkers
Locatie: Atelier Brugman, Zwartepad 7 Voorburg

Aanmelden kan via Kunstcentrum Brugman,

Adres: Zwartepad 7
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070.3000080
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.