Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Open Imkerijdagen

14 juli 2018 - 15 juli 2018
11:00 - 16:00

Tijdens de landelijke Open Imkerijdagen op 14 en 15 juli laat de imker van Duivenvoorde, Steven Kluft, graag de bijen zien. Kijk mee over zijn schouder en kom van alles te weten over de bijen van Duivenvoorde.

Gedurende dit weekend kan men de bijenkasten van Duivenvoorde, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, van dichtbij zien. Leer alles over bijvoorbeeld het oogsten van honing, de koningin van het volk of wat u zelf kunt doen om de bijenstand te verbeteren. Tijdens dit weekend worden er extra kasteel rondleidingen georganiseerd. Daarnaast worden er park rondleidingen aangeboden met als thema bijen.

Op beide dagen geldt het volgende programma:
14:00 uur: kasteelrondleiding
14:00 uur: parkrondleiding
15:00 uur: kasteelrondleiding
15:00 uur: parkrondleiding
15:30 uur: kasteelrondleiding

In de museumwinkel wordt ter gelegenheid van de Open Imkerijdagen het assortiment aangevuld met producten over bijen, te weten een handboek voor bijenfans en diverse bijen-zoekkaarten. Daarnaast zal de Hof van Duivenvoorde de dagspecial afstemmen op de imkerijdagen. De Open Imkerijdagen zijn van 11:00 – 16:00 uur. Voor de parkrondleidingen koopt u uw tickets vooraf in de webshop. De rondleidingen gaan door bij minimaal vijf personen. Voor de kasteelrondleidingen koopt u uw tickets ter plekke in de museumwinkel.

Meer over de imkerij van Duivenvoorde leest u hier »

Praktische informatie
De Open Imkerijdagen op Kasteel Duivenvoorde vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli van 11:00 – 16:00 uur. De imker is op beide dagen aanwezig.

Indien u voor of na het bezoeken van de bijenstal een kijkje in het kasteel willen nemen; op beide dagen zijn er rondleidingen door de tentoonstelling 'Het verhaal van Duivenvoorde'. Ook de Hof van Duivenvoorde is geopend.

Meer informatie »

Kasteel Duivenvoorde
adres: Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten