Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

PJPJ-concert met de Big Band Koninklijk Conservatorium

26 januari 2019
20:00

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden  studenten en docenten zelf al een big band. Eind jaren zeventig werd pianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent.

De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die in 1979 van start ging, is als het ware uit die big band voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig ging John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst, de band leiden. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid aan stijlen en opvattingen. Een ander deel bestaat uit arrangementen van bekende gastdirigenten waarmee de Big Band heeft gewerkt.

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft al meer dan twee decennia tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden.  De band werd daarbij regelmatig gedirigeerd door bekende gastcomponisten en -arrangeurs zoals Jim McNeely, Maria Schneider, Rob Pronk en Bill Holman. Zij schreven ook arrangementen voor de Big Band.

Een Big Band bestaat uit 5 saxofoons, 4 trompetten, 4 trombones en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano, soms aangevuld met een solist.

De Koninklijk Conservatorium Big Band speelt voor de 6e maal op rij in het Cultureel Centrum. De Big Band staat als vanouds onder de bezielende leiding van dirigent John Ruocco.

Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten.
Aanvang 20.00 uur.
Entree is € 7,00 per persoon en voor donateurs, sponsors en kinderen tot 18 jaar gratis.
Kaartverkoop aan de zaal.

PJPJ
Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert al meer dan 22 jaar van september tot en met mei maandelijks unieke jazzconcerten en sinds 2016 ook een jazzfestival met studenten en soms met docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Op de website van PJPJ (www.pjpj.nl/agenda) is het jaarprogramma 2018-2019 te vinden.
Of bekijk PJPJ-folder als pdf »
Opnieuw een gevarieerd programma met jazz-studenten (en docenten) van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.  

Adres: Prinses Marijkelaan 4
Plaats: Voorschoten