Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Regenboog filmavond - Hannah Bervoets en 'The Hours'

11 september 2019
19:00 - 22:00

Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Woensdagavond 11 september is de eerste avond met schrijfster Hanna Bervoets. Zij koos de film ‘The hours’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

Interview
Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Hanna Bervoets. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Hanna Bervoets
Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Dit jaar was zij te gast bij het tv-programma Zomergasten. In 2009 debuteerde Bervoets met ‘Of hoe waarom’. Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won ze de BNG Bank Literatuurprijs voor ‘Ivanov’, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Bervoets woont en werkt in Amsterdam. Haar achtste roman, ‘Welkom in het rijk der Zieken’, verscheen in mei van dit jaar.

The hours
Clarissa Vaughan (Meryl Streep) is een welgestelde en succesvolle boekredacteur. Laura Brown (Julianne Moore) is gelukkig getrouwd. Virginia Woolf (Nicole Kidman) is een gewaardeerd auteur. Drie totaal verschillende vrouwen. Op het eerste gezicht succesvol en gelukkig. Met elkaar verbonden door de pijn en tegenslag waar ze mee te maken hebben. Stuk voor stuk moeten ze een dramatische beslissing nemen.

De andere gasten en hun filmkeuze

  • Woensdag 9 oktober: mensenrechtenactivist, schrijver en politicus Boris Dittrich. Hij koos de film ‘Call me by your name’.
  • Donderdag 7 november is politicoloog, journalist, schrijver, performance artist en theatermaker Mounir Samuel onze gast. De film die Mounir uitkoos is ‘Bar Bahar’.
  • Woensdag 11 december sluiten we de serie af met columnist, presentator, essayist en schrijver Stephan Sanders. ‘Le temps qui reste’ is de filmkeuze van Stephan.

 

  • Eenheidsprijs € 8,00
  • Film met inleiding en korting bibliotheek € 7,00  

Meer informatie en kaartverkoop » 

Bron: Theater Ludens

 

Adres: Burg. Feithplein 95
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 3871168 (kassa)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.