Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zemtsov Altviool Kwartet

11 juni 2019
12:30

Uniek en Bijzonder Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen.

Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Dinerstein – Zemtsov, Dana Zemtsov en Daniil Zemtsov. Alle vier studeerden bij zelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altviool virtuoos Michael Kugel. Mikhail is altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” van NPS, de Kersjesbeurs in 2014 en ze ontwikkelt een internationale carrière als soliste.

Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov's bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel - en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!” In 2020 vieren zij hun 10-jarig jubileum op het Grachtenfestival met een bijzonder concert.

Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethanien klooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië. Het kwartet heeft meerdere keren opgetreden op de radio (Radio 4; "Klassika Radio", Estland) en televisie (Podium Witteman, Vrije Geluiden, NED1). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label "NAVIS" en het werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift "Luister". In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaal orkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.

Programma: Max von Weinzierl (1841-1898) / Y. Bowen (1884-1961) / F. Bridge (1884-1941) / Nelu Fieraru (geb. 1953) / A. Piazzolla (1921-1992)

KAARTJES (inclusief koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling)

  • Normaal € 8,00

Meer informatie en kaartverkoop »

Adres: Burg. Feithplein 95
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 3871168 (kassa)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.