Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht op Hofwijck

5 Oktober 2019 - 6 Oktober 2019
20:00 - 01:00

Op zaterdag 5 oktober doet Huygens' Hofwijck weer mee met de Haagse Museumnacht! Dit jaar viert de Museumnacht het 10-jarig jubileum met het thema Tijd!

We stappen in de Gouden Eeuw met Constantijn en Christiaan Huygens. Constantijn denkt met veel plezier terug aan de Gouden Eeuw en de vele reizen die hij maakte naar o.a. Italië, de prachtige architectuur en beeldhouwkunst waren allen een inspiratie voor de aanleg van zijn buitenplaats Hofwijck.

Christiaan, de eerste echte bewoner van Hofwijck, was zo'n groot genie, dat hij meters boeken en instrumenten bezat. Éen van zijn grootste uitvindingen was het Slingeruurwerk, waarmee de tijd tot op de seconde kon worden gemeten. Met veel plezier kijken beide heren terug aan hun tijd op Hofwijck en als de zon ondergaat en de hekken sluiten, komen ze tot leven en lopen vader en zoon samen een rondje over de prachtige buitenplaats.

Tijdens de Museumnacht is er een programma vol rondleidingen, workshops en colleges. Geniet van een heerlijk biertje in de Oudhollandse Keuken van De Voorburgse Bierwinkel en doe mee met de bierproeverij. Muziek, dichten en een bijzondere ontmoeting met Constantijn Huygens vinden plaats in de Pronkzaal. Breng daarnaast ook een bezoek aan de museale verdieping en de Christiaan Huygens zolder. Met een rondleiding door de tuin, ontdek je de donkerste plekjes, maar loop je ook langs de mooi verlichte beelden van Helaine Blumenfeld. Meer weten over de marmeren beelden? Loop dan mee met de speciale rondleiding langs de werken in huis en tuin. Volg een mini-college over Tijd door Christiaan Huygens in het Poortgebouw, loop daarna met hem mee naar het huis waar hij je laat kennismaken met zijn vader en het Slingeruurwerk aan je laat zien. Meer weten over de ontdekker van Rembrandt? Je ziet het in de film Constantijn ontdekt Rembrandt, die het laatste gedeelte van de nacht wordt getoond in de vergaderlocatie. De prachtig aangelichte tuin en beelden, en de bijzondere activiteiten zorgen voor een sprookjesachtige avond op Hofwijck.

Geniet daarnaast van nog meer activiteiten in alle andere locaties tijdens de Museumnacht. In het Huygenskwartier Voorburg kun je ook een bezoek brengen aan Museum SwaensteynKunstuitleen Voorburg, kunstenaarsvereniging ArtibrakBrugman Atelier en Foto Atelier BW5, allen op nog minder dan 5 minuten loopafstand! Met een korte fietstocht of 1 halte met de Museumnachtbus kun je ook een bezoek brengen aan Molen de Vlieger te Voorburg!

Check voor ticketverkoop en het gehele programma op www.museumnachtdenhaag.nl

 

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.