Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht - Kunstuitleen Voorburg: Thema Tijd

5 Oktober 2019 - 6 Oktober 2019
20:00 - 01:00

De kunstuitleen doet dit jaar voor het eerst mee met de Haagse museumnacht. We maken er een echt feestje van met een hapje, drankje en muziek. Het thema van de museumnacht is tijd.

In de kunstuitleen tonen we de expositie "Still, neem de tijd". Werk van fotografen die letterlijk de tijd nemen om hun foto's te maken. Door de bijzondere, verstilde, sprookjesachtige, soms absurde beelden beland je in een andere wereld. Kom langs en … neem de TIJD!

Tijdens de Museumnacht hebben we een mobiele doka voor de deur! Agnes en Ruud demonstreren hier de TinType” fotografie. Dit is een historisch fotografisch proces, ontdekt door Frederick Scott Archer in 1851.​

In hun mobiele doka creëert het duo handgemaakte ’one of a kind’ portretten met zilver op aluminium platen! Elke plaat wordt op authentieke wijze geprepareerd met een zelfgemaakte mix van chemicaliën en moet binnen een paar minuten belicht en ontwikkeld worden.

De combinatie van een lange belichtingstijd, de antieke lenzen en het ambachtelijke proces maken elke sessie tot een magische belevenis met een unieke uitkomst.

Dit moet je meegemaakt hebben!

Tevens kun je zelf aan de slag; op onze zolder kun je het proces van Cyanotype, ofwel blauwdrukken ontdekken. Cyanotype is in 1842 ontdekt door John Herschel. Anna Atkins gebruikte deze fotografische techniek in 1843 om illustraties te maken voor een boek. Zij wordt hierdoor gezien als eerste vrouwelijke fotograaf. Je eigen blauwdruk maken is superleuk! Ook is het leerzaam, omdat je hierdoor de basiswerking van fotografie beter zult begrijpen.

Maak je museumnacht compleet: Stap binnen in onze magische, verstilde wereld van de originele fotografie! 

Adres: Herenstraat 92
Plaats: Voorburg
Telefoon: 0703871951
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.