Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Workshop wildplukken

21 september 2019
10:00 - 12:00

Dit jaar verzorgt de Shinrin Yoku Academy workshops wildplukken op landgoed Duivenvoorde.

Deze workshop is er voor iedereen die het leuk vindt om meer te leren over eetbare wilde kruiden. Wil je graag weten wat eetbaar is en wat juist niet? Ben je benieuwd naar de werking van wilde kruiden op ons lichaam en onze geest, naar de smaak en de culinaire toepassingsmogelijkheden? En wil je het plukken graag conform de geldende regels doen en op een manier die de plant niet schaadt? Dan is deze workshop voor jou!

Wat leer je?
Je gaat op pad met (wilde) kruiden-expert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer. Zij neemt je mee over het landgoed Duivenvoorde waar de Academy de exclusieve wildpluk-rechten heeft. Er zijn hier geen honden en de wilde kruiden en bloemen zijn niet vervuild door verkeer of gif. Omdat het kleine landgoed een gevarieerd landschap heeft, is er een grote variëteit aan wilde kruiden en bomen te vinden.

Jacqueline volgt de seizoenen en legt je tijdens de wandeling uit welke kruiden, bloemen en bomen er in deze tijd van het jaar groeien en bloeien. Je plukt en proeft onder haar begeleiding natuurlijk ook zelf van al het lekkers en gezonds in het bos. Daarbij krijg je uitleg over de werking van deze planten op je gezondheid. Natuurlijk doe je ook inspiratie op voor de culinaire verwerking van wilde kruiden. De workshop wordt afgesloten met wildpluk-thee én een seizoenshapje van wilde kruiden dat Jacqueline al voor je heeft voorbereid. Je krijgt daar natuurlijk ook het recept van!

De workshops op de zaterdagen in april, juni, augustus en september vormen samen een reeks (lente, zomer, nazomer en herfst). Je kunt deze workshops los boeken, maar ook de hele serie in één keer. 

Meer informatie »

Data en aanmelden
De workshops worden verzorgd door de Shinrin Yoku Academy.
Vrijdag 22 maart, 10:00 - 12:00 uur - prille lente
Zaterdag 20 april, 10:00 - 12:00 uur - lente
Zaterdag 15 juni, 10:00 - 12:00 uur - zomer
Zaterdag 31 augustus, 10:00 - 12:00 uur - nazomer
Zaterdag 21 september, 10:00 - 12:00 uur - najaar

Aanmelden kan hier »

Foto: © Natascha Boudewijn
Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten
Telefoon: 071-5623783
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.