Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Lunchconcert met Yukiko Hasegawa

19 september 2019
12:30 - 13:30

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint in Japan op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen.

Vanaf 1998 studeert ze piano bij Moto Sasaki, Tusa Ertzebet en Amadeus Webersinke in Tokio, alwaar ze een Master diploma behaalt in 2004. In dit jaar leert ze de fortepiano van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten kennen en ontwikkelt ze een interesse voor authentieke uitvoeringspraktijk. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Ook volgt ze de studie Fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. Ze ontvangt een Bachelor of Music diploma in 2008 en in 2009 voor respectievelijk piano en fortepiano. In deze jaren is Yukiko een Ambassadorial Scholar van het International Rotary Foundation. In september 2011 behaalt Yukiko het Masterdiploma voor piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

Willem Brons beschrijft Yukiko Hasegawa als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen. Als solist concerteert Yukiko in Nederland, Duitsland en Japan. Haar orkestdebuut maakte ze in 2004 in Hamamatsu, Japan, met het Krakow Philharmonisch Orkest, onder leiding van Roland Bader in Beethovens vijfde pianoconcert.

Yukiko is te horen in velerlei festivals als het Oude Muziek Festival Utrecht, Schiermonnikoog Festival, Masterclass Apeldoorn, Zeister Muziekdagen. In 2012 , 2013 en 2017 is Yukiko werkzaam als class accompanist voor The International Holland Music Sessions. Tevens is ze pianist voor o.a. Cellofestival Zutphen en Bass Amsterdam 2014.  Yukiko treedt regelmatig op met pianoduo partner Tobias Borsboom. Met hoboïst Esther van der Ploeg speelt zij enkele vertelconcerten, gebaseerd op Griekse mythologische verhalen. 

Yukiko neemt deel aan de Imola Piano Academy Eindhoven voor verdere pianistische vervolmaking. Daarnaast volgde ze masterclasses, gegeven door o.a. Igor Roma, Enrico Pace, Klaus Hellwig, Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck, Pascal Devoyon. Ook neemt Yukiko met regelmaat lessen bij Dominique Merlet en Geoffrey Madge. 

In februari 2014 organiseert ze in samenwerking met Artmotion het Festival der Kunsten in het Statenkwartier, Den Haag. Dit is een festival door jonge talentvolle professionals in kunst en klassieke muziek die hun werk presenteren in huiskamers. Momenteel Yukiko is verbonden als docent aan Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).


Schubert: Impromptus, op. 90, nr.1 en 2
Beethoven: Piano Sonata no.31 As-groot Op. 110
J. ter Veldhuis: Saudade
Schumann: uit Kreisleriana Op. 16, nrs. 1, 6 & 8

 

Adres: Burg. Feithplein 95
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 3871168 (kassa)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.