Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Foto-expositie Killer Queens in BW5

11 september 2019 - 13 Oktober 2019
20:00 - 17:00

De wereld is een podium, en hoewel sommigen tevreden zijn om op dat podium in alledaagse kleding op te treden, zijn er velen die liever iets met een beetje meer flair willen. Dat is waar drag aan bod komt.

Voor mijn lopende serie Killer Queens heb ik circa 40 artiesten uit de drag community van Birmingham, England gefotografeerd. ‘Killer Queens’ verkent ideeën over het parodiëren van geslacht als een kunstvorm en een manier van zelfexpressie. Dit is precies wat mij tot drag aantrok en waar de interesse vandaan kwam om de scene te documenteren. Ik ben geboeid door de manieren waarop drag artiesten eindeloze variaties van personages creëren, op de meest unieke manieren mogelijk. Dit doen ze door te spelen met verschillende stoffen, kleuren, patronen, vormen en structuren. Via het fotograferen voed ik mijn nieuwsgierigheid in mijn onderwerp. Ik wil zowel de persoon achter de artiestennaam leren kennen, als het karakter wat hand in hand gaat met het voorstellingspak wat ze op dat moment besluiten aan te trekken. 

Met deze foto’s wil ik het idee verspreiden dat iedereen in een specifieke vorm of maat is gemaakt, maar dat we met onze vorm kunnen spelen door onze uitstraling of houding te veranderen. We zijn nooit volledig gevormd. Op het eerste gezicht zien de studio portretten er vrij glamoureus uit, maar als je goed kijkt begin je allemaal details op te merken; de neppe haarlijn van pruiken en de lijnen in de huid die door het oppervlak van vele lagen make-up komen. Ik vind het belangrijk om de rauwe schoonheid in zijn waarde te laten. In feite speel ik met hetzelfde idee als waarmee mijn onderwerpen spelen; de ontkoppeling tussen verlangen en realiteit — de persoon waar ze die dag, op dat moment zin in hebben om te zijn, en de persoon achter dat masker. Ik bestudeer en observeer die balans en grens. 

De titel van mijn project Killer Queens verwijst naar het nummer van Queen. Het is een woordspeling die ik gebruik om een alternatieve betekenis en interpretatie van het woord ‘koningin' te introduceren. Door mijn ogen hoef je niet van adel te zijn om een queen te zijn. 

De expositie opent op woensdag 11 september 2019 en loopt t/m 13 oktober 2019. 

Adres: Foto Atelier BW5 Huygenskwartier
Zwartepad 5, 2271 BT Voorburg

 

Adres: Zwartepad 5
Plaats: Voorburg
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.