Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Bezoek Museum Swaensteyn tijdens de Vlietdagen

21 september 2019 - 22 september 2019

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg.

Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

Rijk aan Eenvoud
Kom langs tijdens de Vlietdagen en geniet van het werk van architecten van Essen en de Heij in de tentoonstelling “Rijk aan Eenvoud”. De zaal is gevuld met ontwerpen, studies en uitvoeringen van de Voorburgse architect. Ontwerpen die je de dag van vandaag nog zo kunt tegenkomen in het dagelijkse straatbeeld. Daarnaast reageert kunstenaarsvereniging Terra Viva met eigen werk op de vaste collectie van het museum, zoals met een hemelbed in de Prinses Mariannekamer of een aureool vormig kunstwerk achter de beelden van Albert Termote.

Pop-up tentoonstelling Archeologische Werkgroep LV
Bezoek gratis de pop-up tentoonstelling van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg in de achterste zaal van het museum. Hier wordt op vrijdag t/m zondag de maquette van het Kanaal van Corbulo gepresenteerd. De Archeologische werkgroep zal van alles vertellen over het Kanaal, de ligging en de vondsten die zijn gevonden bij opgravingen. Ga daarnaast op de foto als een Romein, met helm, schild of in toga en laurierkrans, voor het gehele gezin!

  • Entree museum prijs: €3,- per persoon (zaterdag en zondag)
  • Entree Pop-up expo gratis (vrijdag t/m zondag)
  • Openingstijden: 13.00-17.00 uur (zaterdag en zondag)
Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 386 1673
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.