Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Open Monumentendag op Kasteel Duivenvoorde

14 september 2019 - 15 september 2019

Op 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag. Het hele weekend staan de kasteelpoorten open en zijn zowel het kasteel als landgoed te bezoeken.

Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar - in samenwerking met het Weekend van Voorschoten - weer volop demonstraties, uitvoeringen en workshops door Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties georganiseerd.

Programma

- Het hele weekend is de tentoonstelling Macht en Onmachtgratis te bezoeken in het kasteel (op zondag alleen de benedenverdieping). 
- Op beide dagen is er (klassieke) muziek in de Marotzaal. Voor de programma's per dag kijkt u hieronder.
- Liever de rust opzoeken? Het landgoed is op beide dagen geopend: maak een mooie wandeling, volg de vele slingerpaadjes, geniet van de mooie vergezichten en breng een bezoekje aan de kleurrijke Leidse tuin (en vergeet daarbij de kruidentuin niet).
- Ook de Hof van Duivenvoorde is beide dagen geopend voor ontbijt of lunch of lekkere kop koffie of thee (met verse appeltaart!).
- Een aanrader is de gratis app Buiten op Duivenvoorde met verschillende wandelroutes in het park en een interactief speciaal familiespel voor gezinnen met kinderen. 

Alleen op zaterdag

Kindersuppoosten
Uw wandeling door het kasteel wordt extra leuk dankzij de deskundige kindersuppoosten. Vandaag zijn leerlingen van groep 8 van Voorschotense basisscholen voor één dag suppoost in het kasteel. Zij vertellen u de leukste, grappigste en interessantste anekdotes over de vroegere kasteelbewoners.

Musica Antica
Duo Serenissima: Elisabeth Hetherington (sopraan), David Mackor (luit). Elisabeth Hetherington treedt op met haar luitist David Mackor. Ze vertolken 17de-eeuwse luitliederen van Chiara Margarita Cozzolani en Lucrezia Orsini Vizana. De vrouwen waren onafhankelijke geesten die de wensen van Italiaanse macho’s aan hun laars lapten. Ze belandden in het klooster en ontpopten zich in het habijt als zingende diva’s. 15:00-17:00 uur in de Marotzaal.

's Avonds geeft dit duo nog een officieel concert in de Marotzaal op Kasteel Duivenvoorde waarvoor u aparte tickets moet bestellen. Dit kan hier.

Alleen op zondag

Activiteiten i.s.m. het Weekend van Voorschoten
Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar weer volop demonstraties, uitvoeringen en workshops aangeboden door Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties.

- Kom naar het Place du tertre vanCreativiteitscentrum Oud Woelwijcken volg een demonstratie schilderen, tekenen naar de natuur, keramiek, natuurfotografie of zilversmeden. / 13:00-17:00 uur op de 'druppel' (voor het kasteel) en in de bestuurskamer;
- Kijk mee over de schouders van de beeldend kunstenaars vanKunstgenootschap Vlietstreek die in het park aan het werk zijn. / 13:00-17:00 uur in de Leidse tuin en verspreid over het park;
- Experimenteer met verschillende technieken, verwonder u en word verrast door uw eigen creativiteit. Iedereen kan tekenen en dat wordt ervaren in een aantal workshops voor volwassenen door Atelier Aventurijn. / 14:00 uur of 15:30 uur in de voortuin van de opzichterswoning (nabij het parkeerterrein). Let op, max. 10 personen per workshop;
 - The (Broken) Consort en Vox Clara verzorgen tezamen een optreden waarbij zij iedereen willen verrassen met voorproefjes van King Arthur van Henry Purcell. Deze opera gaan zij  op 12 en 13 oktober uitvoeren in de Warenar en het Cultureel Centrum. / 13:00-14:00 uur openbare repetitie en 14:00-15:00 uur concert in de Marotzaal;
- Poetry in Songs. Dat is het thema  van de middaguitvoering van het Voorschotens Kamerkoor. Het Kamerkoor bezingt de natuur, met muziek van o.a. Samuel Barber, Aaron Copland en Nico Philipp Hovius. / 15:00-16:00 uur in de Marotzaal;
- In kleinere bezetting speelt Sinfonietta Voorschoten werken van Bach, Schubert, Beethoven en Haydn. / 16:00-17:00 uur in de Marotzaal.

Bezoek

Op zaterdag 14 september is het kasteel van 11:00 tot 17:00 uur geopend, en op zondag 15 september van 14:00 tot 17:00 uur. Let op: op zondag is in het kasteel alléén de benedenverdieping toegankelijk. Het park is op beide dagen van 8:00 tot zonsondergang (uiterlijk 19:30 uur) open.

Voor meer informatie over Open Monumentendag kijkt u opwww.openmonumentendag.nl.​

Bron: © Kasteel Duivenvoorde
Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten