Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Buitengewoon Duivenvoorde lezing: Pauline Marchand

19 september 2019
10:30 - 12:15

Tijdens deze lezingen vertellen diverse experts u vanuit hun vakgebied over Duivenvoorde. Zij geven u ieder op hun eigen manier een kijkje achter de schermen van de bijzondere collectie van het kasteel.

De reeks bestaat uit vijf lezingen die op donderdagen gedurende het museumseizoen in de Marotzaal van Kasteel Duivenvoorde georganiseerd worden.

Buitengewoon Duivenvoorde lezingen

  • Donderdag 16 mei - Lezing door Simone Nieuwenbroek, kunsthistoricus en samensteller van de tentoonstelling 'Macht en Onmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde'. Simone zal enkele achtergronden en bijzondere verhalen van deze tentoonstelling met u delen. 
  • Donderdag 20 juni - Lezing door Alexander Schimmelpenninck van der Oye; een bijzonder verhaal over de geschiedenis en aanleg van de verschillende tuinen van Duivenvoorde.
  • Donderdag 18 juli - Lezing door Irene Storm van Leeuwen, bibliothecaris van Duivenvoorde; een unieke inkijk in de bijzondere bibliotheekcollectie van Duivenvoorde.
  • Donderdag 19 september - Lezing door schilderijenrestaurator Pauline Marchand; zij vertelt over haar werk als schilderijenrestaurator en de bijzonderheden van de collectie van Duivenvoorde.
  • Donderdag 17 oktober - Lezing over de bijzondere glas- en keramiekcollectie van Duivenvoorde.

Tickets

De lezingen duren van 10:30 uur tot 12:15 uur. De ticketprijs van €15,- is inclusief koffie/thee en een kijk in de collectie. Deelname aan de hele reeks van vijf lezingen is € 60,-. De tickets koopt u vooraf via de webshop. 

Meer informatie en kaartverkoop »

Bron: © Kasteel Duivenvoorde
Adres: Laan van Duivenvoorde 4
Plaats: Voorschoten