Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht - Freak Like me in Museum Swaensteyn

21 Oktober 2017 - 22 Oktober 2017
20:00 - 01:00

Op 21 oktober doet Museum Swaensteyn weer mee met de Museumnacht!

Met het thema 'Freak like me' belooft het een spannende avond te worden. Het museum is met een speciaal programma geopend tussen 20.00-01.00 uur.
Tickets zijn te koop aan de kassa van het museum, voorafgaande en op de museumnacht.

PhotoFreak-corner
Doorlopend, 20.00-00.00 uur
In de PhotoFreak-corner komen theater, fotografie en Freaks bij elkaar. Trek een Freakkostuum aan met de meest gekke attributen en laat je vereeuwigen voor de camera of maak een selfie.  In samenwerking met Something Extra.

Rondleiding door theaterfotograaf Pan Sok
Doorlopend tussen 20.00-23.00 uur
Theaterfotograaf Pan Sok zal tijdens de Museumnacht aanwezig zijn in Museum Swaensteyn en vertellen over de tentoonstelling 3x Zicht op Zien en theaterfotografie in het algemeen. De tentoonstelling toont de klassieke zwart-wit foto’s die Pan Sok door de jaren heen maakte van toneelvoorstellingen. Pan Sok bewoog zich als fotograaf tussen de spelers, in de dynamiek van het spel. Het klassieke rolportret en de sprekende beelden zorgen ervoor dat de emoties op authentieke wijze zijn vastgelegd. 

Voorstelling: Marianne: Prinses of Freak?
21.00-21.10 uur, 22.00-22.10 uur, 23.00-23.10 uur en 00.00-00.10 uur
Prinses Marianne was de jongste dochter van Koning Willem I en leidde een eigenzinnig leven. Na een opmerkelijke scheiding van de Prins van Pruisen, werd zij verliefd op haar koetsier en secretaris Johannes van Rossum. Ze werd verbannen naar Voorburg, waar zij openlijk haar verboden relatie vervolgde. Dit werd haar niet in dank afgenomen, er werden verschrikkelijke roddels en verhalen verteld. Was Prinses Marianne daadwerkelijk de Freak zoals de verhalen die rond gingen? Kom het te weten tijdens de voorstelling Marianne: Prinses of Freak?

Workshop Freak like Me?
20.30-21.00 uur, 21.30-22.00 uur en 22.30-23.00 uur
Maak een zelfportret tijdens de workshop Freak Like Me? Tijdens deze workshop leer je alles over Claire-obscure belichting, het vastleggen van een emotie en het omzetten van die emotie in houtskool op papier. Hierdoor wordt er een relatie gelegd met de Theaterwereld en het werk van theaterfotograaf Pan Sok. De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenares Annemieke Fierinck.

Flitsrondleiding door de vaste collectie
Doorlopend 20.00-01.00 uur
Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg en Leidschendam. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het Huygenskwartier van Voorburg. De vaste collectie is erg divers en toont de opgravingen uit de Romeinse stad Forum Hadriani, verteld het verhaal van Prinses Marianne en toont de kunst van verschillende Voorburgse kunstenaars en beeldhouders uit de Twintigste eeuw. Laat u verrassen tijdens de flitsrondleiding door onze vaste collectie.   

Op 3 minuten lopen ligt Huygens' Hofwijck die op de Museumnacht ook een speciaal programma heeft tussen 20.00-01.00 uur.
Vanaf het stationsplein kun je met de gratis Bus B direct door naar Den Haag, waar nog meer musea zijn geopend tijdens de Freaky en spannende avond.

Foto: © CCharles Groeneveld
Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 386 16 73
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.