Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Helaine Blumenfeld exposeert op Hofwijck

22 juni 2019 - 13 Oktober 2019
12:00 - 17:00

Huygens’ Hofwijck is deze zomer opnieuw een beeldentuin. Ditmaal is de buitenplaats het domein van de Britse beeldhouwer Helaine Blumenfeld.

In de tuin zijn monumentale werken van haar opgesteld, in het huis kleinere sculpturen. De expositie vormt onderdeel van het evenement Voorburg Sculptuur 2019, dat in samenwerking met Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt georganiseerd. Het historische centrum van Voorburg, het Huygenskwartier en omstreken, staat een zomer lang in het teken van driedimensionale kunst.

Helaine Blumenfeld heeft een atelier in het Engelse Cambridge en een in Pietrasanta, het kunstenaarsdorp aan de voet van de marmergroeven van Carrara in Toscane, Italië. Blumenfeld werkt in meerdere materialen, maar marmer vormt haar passie. Uit meer dan manshoge massieve blokken van het zuiverste Carraramarmer creëert zij organische, gracieuze vormen, soms zo flinterdun dat het de hardheid van het materiaal lijkt te ontkennen. In haar recente werk speelt de idee van spirituele transformatie een grote rol. Het majestueuze ‘Spirit of Life’, het kernstuk van de tentoonstelling, is daar een goed voorbeeld van. Het werk begint onderaan als een gesloten stam en opent zich naar boven toe gaandeweg. Het is een sculptuur dat als het ware naar de hemel reikt.

Huygens’ Hofwijck, de buitenplaats van Constantijn Huygens en zijn zoon Christiaan, leent zich uitstekend voor het exposeren van beelden. De werken van Helaine Blumenfeld – in marmer, brons, glas en hout – en de tuin vormen een oogstrelend ensemble. Bij de tentoonstelling verschijnt een uitgebreide brochure. Daarnaast wordt de documentaire Pietrasanta. Beelden van een stad getoond, waarin een interview met Helaine Blumenfeld is opgenomen.De tentoonstelling loopt tot en met 13 oktober. 

Te zien t/m 16 juni 2019

Foto: © Charles Groeneveld
Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.