Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Tentoonstelling Winnifred Bastian: Zinkend Geloof

11 juli 2019 - 11 augustus 2019
13:00 - 17:00

In Museum Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg wordt donderdag 11 juli de expositie Zinkend Geloof van Winnifred Bastian geopend.

Winnifred Bastian werd voor de serie ‘Zinkend Geloof’ geïnspireerd door de opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel. Haar schilderijen zijn laag voor laag opgebouwd met olieverf. Hierdoor komen de kleuren met veel intensiteit op het doek.

Bastian volgde haar opleiding aan de Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en  is lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Ze heeft dan ook veel ervaring met het schilderen van de zee. Deze kerken te water zijn een voortvloeisel uit eerdere series waarbij havens, boten en landschappen de hoofdrol speelden.

De geschilderde kerken en kathedralen zijn allemaal herkenbaar. Bastian heeft ze met veel oog voor detail weergegeven. De omliggende begroeiing en huizen zijn weggelaten en het water staat bij de meeste kerken al tot aan de ramen. De schilderijen staan symbool voor de afname van het christelijk geloof in de westerse wereld.

De tentoonstelling is te zien tot en met 11 augustus.

Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 386 1673
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.