Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Harry Schotkamp

Harry Schotkamp begon in september 1999 met schilderen. De schilderlessen ervoer hij als een 'Verkenning': leren werken met de diverse schildersmaterialen, het hanteren van penseel op doek en andere technieken, zich laten inspireren door medecursisten.

Kenmerken van zijn werk in acryl zijn ondermeer de afwisseling in thema´s en het gebruik van frisse kleuren in gemengde technieken.

Harry Schotkamp over zijn werk:

“Deze expositie heb ik 'Verkenning' genoemd. Tot schilderen ben ik gekomen omdat ik, toen ik 52 werd en werkzaam was in het middelbaar beroepsonderwijs, gebruik kon maken van een regeling waarbij ik wekelijks enkele uren minder kon gaan werken (BAPO–regeling). Zodoende ontstond er tijd om iets te ondernemen op een ander terrein om zo de zinnen te verzetten. Om met iets totaal anders bezig te zijn dan ik gewend was, ben ik gaan schilderen.

Via de bibliotheek heb ik boeken geleend om op dit gebied een eerste indruk te krijgen wat er zoal mogelijk is. Op internet heb ik gezocht naar cursussen en maakte ik de keuze om neutraal te beginnen met vrije technieken, een werkplaatsachtige situatie waarin de deelnemer vrij is zijn eigen werk te maken, maar waar ook begeleiding is door een professional. Je kunt er zowel abstract als realistisch aan het werk. Dat was spannend.

Met de werkstukken die ik voor de digitale galerie heb geselecteerd geef ik een beeld weer van mijn ervaring met schilderen gedurende de afgelopen jaren. Ik heb ervan genoten om te schilderen en ik hoop dat de bezoekers van Cultuurpunt ook zullen genieten van mijn werk.”

Exposities

2007: Bibliotheek Leidschendam-Voorburg, locatie Voorburg

2009: Bibliotheek Voorburg. locatie Leidschendam

« terug naar de albums