Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Hilke Lagrand

 

Hilke Lagrand

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met tekenen. Pas op mijn zeventiende begon ik echt met schilderen. In 1983 begon ik mijn opleiding Tekenen/Textiel aan de Lerarenopleiding te Delft.  In 1986 heb ik mijn studie beëindigd. Niet omdat het tekenen niet wilde lukken, maar vooral om de stages. Het viel me op dat ik veel meer bezig was met mijn eigen ideeën en niet met het motiveren van leerlingen om ze iets te laten presteren.

Met een afgebroken opleiding belandde ik op kantoor, omdat ik geen idee had welke opleiding ik moest kiezen. Schilderen en tekenen bleef een hobby. Ik concentreerde me vooral op aquarelleren van landschappen, steeds vaker naar eigen foto’s  zodat de compositie tenminste van mezelf was.


Pas in 1994 maakte ik mijn eerste abstracte werk. Dit naar aanleiding van een reproductie van Kandinsky. Al heel snel vond ik mijn eigen weg in het schilderen van vlakken en kleuren tot een evenwichtige compositie. Het maken van composities gaat geheel op gevoel, vaak zet ik lekkere muziek op die me inspireert.  De kleuren hebben meestal te maken met mijn stemming op dat moment. Inspiratie haal ik overal vandaan. Ik bezoek graag een museum, als ik iets zie wat me aanstaat blijft dat beeld wel in mijn hoofd tot ik er iets mee doe in mijn werk. Toch lijkt het dan vaak niet meer op wat ik werkelijk heb gezien. Het beeld vormt zich altijd naar mijn eigen stijl en kleurgebruik. Ik ben steeds meer gaan experimenteren met andere materialen zoals aquarelkrijt en pastelkrijt.

Sinds drie jaar schilder ik ook stadsgezichten naar foto’s. Auto’s zijn op mijn schilderijen taboe. Zonder auto’s krijg je een rustiger beeld. Boten vind ik wel weer prachtig, vooral leuk omdat ik ook graag water schilder. Tot nu toe bestaan mijn stadsgezichten uit oude gebouwen. De architectuur en vooral de bijzondere details van oude panden hebben mijn interesse.

Een selectie van mijn werk staat ook op mijn website www.hilkelagrand.nl.
Neem gerust een kijkje!

Contact:

E-mail: hivano@live.nl

« terug naar de albums