Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Renée van der Klooster-Lentz: Schilderijen

Renée van der Klooster-Lentz: Als kind bleek al dat ik een dagdromer was, ik had mijn eigen fantasiewereld en dacht eigenlijk dat iedereen in dezelfde mate over fantasie beschikte. In mijn hoofd schreef ik verhalen en tekende daar zelf de plaatjes bij, zo gaf ik vorm aan mijn verbeeldingskracht, heerlijk vond ik dat. Tekenen, schrijven van verhalen, gedichten, ik won er weleens een prijs mee en later kwam daar het schilderen bij.

Ik schilder figuratief en fantasie speelt hierbij een belangrijke rol maar ook maatschappelijke problemen omzetten in beeldtaal spreekt mij aan. Mijn moeder tekende en schilderde ook, haar lessen hebben de basis gelegd voor mijn artistieke ontwikkeling. Bij de Vrije Academie en zelfstandig werkende Beeldende Kunstenaars heb ik in de loop der jaren cursussen gevolgd maar vooral door veel zelf te doen heb ik mij ontwikkeld. Voornamelijk schilder ik met Acrylverf.

Mijn opdrachten komen van particulieren en organisaties, het schilderij "Origamipaard" maak ik bijvoorbeeld in het groot voor een Investment Group en komt te hangen in de ontvangsthal. In het origamipaard verwerk ik aantekeningen van mensen die bij de organisatie werken, alles begint met een idee en krijgt uiteindelijk vorm. Het schilderij krijgt een andere tekst.

Contact

E-mail: renee.schilderkunst@gmail.com

Telefoon: 06 - 46137731

Zie ook de Cultuurpuntgalerie Schilderijen voor kinderen of bezoek: www.reneepaintings.nl

« terug naar de albums