Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Diana Devilee-Bordewijk

 

Diana Devilee-Bordewijk (Den Haag 1959) vulde van jongs af aan haar vrije tijd met tekenen/schilderen, het ontwerpen van kleding en het in elkaar zetten van sieraadjes met kralen en zilverdraad.
Die kraaltjes en dat zilverdraad leverden toch geen sieraden op die ‘echt’ waren en deze hobby ging voor jaren de koelkast in.
Pas in 2003 zag zij kans om haar wens, ooit ‘echte’ sieraden te smeden, te vervullen.

Zij legde contact met de beeldend kunstenaar en edelsmid PING AN BROUWERS en ging bij hem in de leer.
Zes jaar lang heeft hij haar onderwezen in een groot aantal technieken. Mensen in haar omgeving kwamen op de hoogte van haar hobby en zij begon wat opdrachten te krijgen. Dankzij Ping An werd zij van 2005 tot 2007 in de gelegenheid gesteld haar werk te exposeren in Galerie Zône in Leiden. In 2007 verleende zij haar medewerking aan het Cultureel Weekend van Den Haag.

Inmiddels is het edelsmeden haar passie geworden en dat is de reden waarom zij besloot nog meer bekendheid te geven aan haar vaardigheid.

Opvallend is dat zij verschillende stijlen hanteert. Zij vervaardigt niet alleen strak vormgegeven objecten maar ook sierlijk uitgevoerde sieraden met geregeld een symbolische betekenis.

De rode draad echter in haar werk is ‘BEWEGING’. Beweging fascineert haar en vaak weet zij dit gegeven te combineren met materialen die van nature stug zijn; een edelsteentje dat onder aan de hanger bungelt, een kogeltje dat onder een netwerk van goud rond rolt, een kraaltje dat om een asje draait of een armband met scharnieren.

Contact
E-mail: dianadevilee@hotmail.nl
Bekijk nog meer sieraden op www.atelier-devilee.nl/.

« terug naar de albums