Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Harma de Pont - Objecten

verlangen
Mijn werk is een uiting van verlangen. Een verlangen naar voorspoed, stabiliteit, zekerheid en voorspelbaarheid aan de ene kant en avontuur, drama, creativiteit en toeval aan de andere kant. Het contrast resulteert in een voortdurende tweestrijd. Een strijd die ik alleen kan winnen door de strijd te laten zien. Dynamisch en in de meest pure vorm die in mij opkomt.

kracht
De kracht haal ik uit de drang om een idee volledig uit te werken. Het begint met een gevoel, een gevoel dat verlangt naar vrijheid. Een gevoel dat ik alleen kan visualiseren met beeld.  Ik denk, schets en schrijf over vormen. Dat is de eerste stap. Dan begint het vormgeven. Tijdens het proces ben ik ook aan het vervormen. Uiteindelijk ontstaat iets unieks. Ik ga net zo lang door totdat het is wat het moet zijn. Een idee ontvouwt zich op geheel eigen wijze. Het proces is ondergeschikt aan de uitkomst. Uiteindelijk is het idee van mij, maar is het beeld van iedereen. Daar put ik kracht uit. Mensen zien erin wat zij willen zien. Geheel vrijblijvend en heel eenvoudig. Voor mijzelf is elk werk een bevrijding en een beloning, het beste van twee werelden. Daar doe ik het voor. 

contrast
Het spanningsveld tussen verdriet en geluk staat centraal in mijn werk. Kunst en leven zijn voor mij een eenheid. Gelukkige gebeurtenissen beleef ik, de ongelukkige benut ik optimaal.

levend beton
Beton is grijs, grauw en koud. Ik geef het een organisch karakter. Het is geweldig materiaal om mee te werken. Ik creƫer leven uit iets onwrikbaars. Het is stevig en soms toch heel fragiel. Van beton gieten tot beton boetseren, ik geniet intens en probeer het genieten te vertalen naar iets wat groter is dan alleen mijn plezier.

Contact:

E-mail: harmadepont@kpnmail.nl
Bekijk meer foto's van het werk van Harma de Pont op haar website: www.heart-of-harma.nl

« terug naar de albums