Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Charles Hubert

Charles Hubert: “Ik sta met één voet in het verleden en met één voet in het heden. Ik ben opgegroeid met een Nederlands-Indische achtergrond, met veel humor, mysterie, muziek en sport. Ik voel een sterke affiniteit met oude culturen en de natuur. Wat mensen maken en vooral hoe wij mensen dingen maken boeit mij ook. Het doel is niet zo zeer belangrijk, als wel de weg die we bewandelen. Dat geldt ook voor mij in het teken- en schildersproces.

Op mijn 9e leerde ik tekenen en ‘luisteren tussen de regels door’ (opgegroeid met verhalen en verbeelden). Als ik teken of schilder ben ik altijd op zoek naar een spanningsveld tussen figuratie en abstractie. Mijn werk is een gevolg van indrukken die zijn opgedaan uit verschillende vakgebieden, zoals kalligrafie, de teken- en schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. Ook muziek geeft mij inspiratie, ik ben opgevoed ben met muzikaal onderwijs en het had niet zoveel gescheeld of ik was piano gaan studeren op het conservatorium.

De ogenschijnlijk vanzelfsprekendheid van de alledagelijkse werkelijkheid vormt vaak uitgangspunt bij het maken van nieuw werk: van het ontluiken van een bloem tot aan het verkleuren van het blad in de herfst (ik hoop op een Indian summer). Als ik schilder word ik stil … dan ‘bouw’ ik. Ik teken, scheur of knip de opgedane indrukken van vroeger en nu en laat deze onder mijn handen ontstaan. Zo probeer ik de materie te betoveren. Voor mij is schilderen en beelden maken een gevolg van denken en doen. De echte satisfactie zit ‘m wat mij betreft in de pure ontmoeting van denken en doen, ambacht en inspiratie versmelten in de materie.”

 

Studie : In 1985 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van

Beeldende Kunsten in Den Haag

Discipline : Tekenen,Schilderen en vrije grafiek

Tegenwoordig: Multidisplinair

E X P O S I T I T I E S

2007 Leidschendam Bibliotheek

2007 Wassenaar Raadhuis ‘De Paauw’

2006 Wassenaar Galerie Bianca in de Molen

2006 Wassenaar Raadhuis ‘De Paauw’

2006 Amsterdam Galerie Walls

2003 Delft World Art Centre/ Museum Nusantara/prinsenhof vervolgexpositie en symposium ‘tussen twee werelddelen in wacht een Oceaan van verlangen.’

2002 Bergen op Zoom Galerie Stuart

Gemeentemuseum Het Markiezenhof

Werk in bezit van particulieren en bedrijven, in binnen- en buitenland.

 

Contact

Telefoon: 06 121 34 808

E-mail: pepmil@zonnet.nl

« terug naar de albums