Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Informatie

Toen Leidschendam-Voorburg, het historisch informatiepunt, is een in de sfeer van de negentiende eeuw vormgegeven afdeling van Bibliotheek aan de Vliet (locatie Voorburg), waarin stukken uit het gemeentearchief, museale voorwerpen uit  het Stadsmuseum en materiaal van andere erfgoedpartners te zien zijn, deels permanent deels in wisselende exposities.

Alle boeken, tijdschriften en andere materialen die de bibliotheek in de loop der jaren over Leidschendam, Voorburg en Stompwijk heeft verzameld zijn in Toen Leidschendam-Voorburg ondergebracht.

Geïnteresseerden kunnen een keuze maken uit 15, regelmatig wisselende, films en fotocollages van interessante gebeurtenissen en personen uit de geschiedenis van Leidschendam,Voorburg en Stompwijk. Via knoppen op een tijdsbalk worden ze opgeroepen en vertoond op een tv-scherm. Een pc is beschikbaar om bestanden te raadplegen.

Toen Leidschendam-Voorburg is vooral ook een ontmoetingspunt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Er wordt door de bibliotheek samengewerkt met de musea, de historische kringen en bijna alle andere verenigingen en instellingen die zich met het erfgoed van de inwoners van gemeente Leidschendam-Voorburg bezighouden. Regelmatig worden er activiteiten in en buiten de bibliotheek georganiseerd.