Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Poëzieavond en prijsuitreiking Dichtwedstrijd 'Dichter op Hofwijck'

24 januari 2018

Op woensdag 24 januari is er op Hofwijck een feestelijke poëzieavond met muziek en natuurlijk veel gedichten.

Tijdens deze avond worden ook de prijswinnaars van de dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck bekend gemaakt.

Dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck  
Dichter op Hofwijck sluit zoals altijd aan bij het thema en motto van de landelijke Poëzieweek. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal 'Poëzie & theater', het motto is 'Uitstromend, in het pluche van de zaal'. Dat dient dus het uitgangspunt te zijn voor het gedicht. Daarnaast is het ook toegestaan u te laten inspireren door de buitenplaats Hofwijck of Constantijn en Christiaan Huygens. Dichters vanaf 16 jaar kunnen hun werk tot en met zondag 7 januari 2018 inzenden via dichter@hofwijck.nl. Het is prettig als u ook uw contactgegevens én telefoonnummer vermeldt. Iedere inzender krijgt een bericht van ontvangst. Er zijn twee prijscategorieën: de juryprijs en de publieksprijs. Een deskundige vakjury bekijkt alle gedichten en kiest een winnaar, een tweede en derde prijswinnaar. Daarnaast is er een publieksprijs. Het publiek kan een winnaar aanwijzen uit de shortlist, twintig door de jury geselecteerde gedichten. Deze shortlist zal vanaf 11 januari te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck en als poëzieroute in het Huygenskwartier Voorburg.

Jury
De deskundige jury staat onder voorzitterschap van Ad Leerintveld, conservator bij de Koninklijke Bibliotheek. Hij wordt bijgestaan door Frans R.E. Blom, universitair docent Gouden Eeuw aan de UvA, Arno Kuipers, collectiespecialist Koninklijke Bibliotheek, Wilma der Weduwe, vrijwilliger Huygens’ Hofwijck en Rogier Helwig, directeur podium & projecten Theater Ludens.

Dichtwedstrijd voor Kinderen
Ook kinderen kunnen meedoen en een gedicht insturen via dichter@hofwijck.nl. De leeftijdscategorie is groep 4 tot en met groep 8 van de basisschool. Vermeldt daarbij ook je leeftijd. Er zijn meerdere prijzen. Voor de jeugdwedstrijd werkt Huygens’ Hofwijck samen met kinderboekwinkel In de Wolken in Voorburg. De jury bestaat uit Ad Leerintveld, Inge Roos van kinderboekwinkel In de Wolken en Karlien Ritter van Huygens’ Hofwijck. De winnaars ontvangen hun prijs op Hofwijck, uit handen van Constantijn Huygens zelf.

Bekijk meer activiteiten in de Museumagenda van Huygens' Hofwijck »

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: (070) 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.