Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Forum Hadriani in het nieuw tijdens het Jaarconcert

Op zaterdag 30 maart 2019 zal de Muziekvereniging van Forum Hadriani weer van zich laten horen tijdens het jaarlijkse concert. In een avondvullend programma geven alle onderdelen acte de presence en kunt u genieten van verschillende muziekgenres. Van film tot pop, van swing tot licht klassiek, alles komt voorbij.

En dit jaar wordt het grootser dan ooit, want de vereniging heeft geïnvesteerd in nieuwe uniformen. Dit was hard nodig, aangezien de huidige uniformen ruim 20 jaar zijn gedragen en waarin vele successen zijn geboekt tijdens verschillende concoursen en festivals.

Lees meer...

Avond4daagse van Voorburg 2019

De Avond4daagse Voorburg wordt al sinds jaar en dag binnen Korfbalvereniging VEO door de werkgroep Avond4daagse Voorburg georganiseerd (dit jaar voor de 43e keer!).

Voor het eerst hebben wij een eigen website onder de website van Korfbalvereniging VEO waar wij belangstellenden en deelnemers nader informeren over het evenement.

https://www.veokorfbal.nl/avond4daagse/ 

Museumnacht Kids 2019

Museumnacht Kids in Den Haag én Voorburg

‘Fantasie’ is het thema van de Museumnacht Kids op zaterdag 16 maart tussen 17.00-22.00 uur. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg. Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn doen dit jaar weer mee en hebben een speciaal programma vol toffe activiteiten voor jonge culturele nachtbrakers. Museum Swaensteyn is voor één avond omgetoverd tot Elfsteyn, terwijl we op Hofwijck stilstaan bij de fantasie van Constantijn én Christiaan Huygens. 

Lees meer...

Volop activiteiten bij Woej De Groene Loper

In het Woej wijkcentrum centrum de Groene Loper, Van Royenstraat Voorburg, zijn elke week volop activiteiten.

Een overzicht:

Boetseren: Altijd al willen leren hoe u een eigen mok, vaas, schaal of beeld kan maken? Dat kan bij de boetseerlessen in de Groene Loper onder begeleiding van een docent. Boetseren gebeurt met de hand of spatels en met zuivere witte klei. Na het drogen wordt het geboetseerde afgebakken en kunt u middels glazuur een kleur geven. Iedere maandag van 12.30 tot 14.30 uur. Kosten: € 18,50 per maand. 

Lees meer...

De Oude Kerk-klokken luiden… ook op YouTube

Op zaterdag 2 maart zullen de klokken van de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg van zich laten horen.

Rond 11.00 uur gaat de 19-jarige Chardy van Riel – student opleiding Uurwerktechniek – deze bijzondere klokken doormeten en filmen. Het resultaat zet hij op zijn YouTube-kanaal. Vijf luidklokken heeft de recent gerestaureerde toren van de Voorburgse Oude Kerk.  

Lees meer...

Kwartfinale voorleeswedstrijd in Theater Ludens

De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gaan van start. 

De Zuid-Hollandse bibliotheken houden één van de kwartfinales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool op woensdag 13 maart in Theater Ludens.
De vervolgronde (kwartfinale) begint om 14.00 uur en rond 16.30 uur is de winnaar bekend. 

Lees meer...