Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

De Erfgoeddag wordt zaterdag 21 april ook in Leidschendam-Voorburg gevierd, in combinatie met de opening van het watersportseizoen.

Maar er is meer te beleven dan alleen de vaartocht van Leidschendam naar Voorburg.

Men kan een rondtocht maken langs 17 erfgoedpartners in de gemeente. Bovendien wordt de Cultuurkaart LeidschendamVoorburg gelanceerd.

Lees meer...

Meesterpianist in Het Veur Theater met een sprankelend programma

Meesterpianist Daniel van der Hoeven in het Veurtheater met een sprankelend programma.

Op donderdag 5 april 2018 brengt concertpianist Daniel van der Hoeven een uiterst interessant soloconcert. Hij speelt werk van Bach, Beethoven, Prokofiev en Ravel.

De toegang is € 18,- inclusief consumptie.

Toegangskaarten zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl  en de aanvangstijd is 20.30 uur

Lees meer...

Open atelierroute Kunst aan Huis

Wij zijn op zoek naar (meer) kunstenaars voor de Open-atelierroute Kunst aan Huis 2018!

Lees meer...

Lancering Cultuurkaart L-V

Met de Cultuurkaart L-V maak je kennis met musea, theater, dans, muziek, bibliotheken en vooral heel veel workshops in Leidschendam-Voorburg. Op de kaart vind je een overzicht met culturele activiteiten en workshops die in 2018 en 2019 in Leidschendam-Voorburg worden aangeboden. 

Lees meer...

Tentoonstelling Adriana en Johanna Bleuland van Oordt

Kunstzinnige zusters op een Voorburgse Buitenplaats

In Museum Swaensteyn opent vandaag een overzichtstentoonstelling gewijd aan twee bijzondere kunstenaressen: Adriana en Johanna Bleuland van Oordt. Deze twee zussen creëerden omstreeks 1900 een opmerkelijk oeuvre dat zowel schilderijen, pasteltekeningen als sculpturen omvat. Zij deden dat niet in het licht van de schijnwerpers, maar in de relatieve beslotenheid van hun gezamenlijke atelier op de Voorburgse buitenplaats Middendorp. Als zelfbewuste vrouwen van hun tijd beijverden zij zich ook voor het vrouwenkiesrecht en dierenwelzijn. De expositie Adriana en Johanna belicht het leven en werk van deze twee Voorburgse dames.

Lees meer...

ArtiBrak zoekt nieuw talent

 ArtiBrak op zoek naar nieuw talent

Kunstenaars uit Voorburg en de regio, of zij die zich hierbij betrokken voelen, kunnen maandag 23 april 2018 deelnemen aan een nieuwe ballotage van kunstenaarsvereniging ArtiBrak in Voorburg. Een commissie van beeldend kunstenaars zal het ingebrachte werk beoordelen.

Lees meer...