Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Leuke activiteiten in wijkleercentrum 'Alles voor Elkaar'

De naam voor het burgerinitiatief van een wijkleercentrum op Schakenbosch is veranderd in 'Alles voor Elkaar'.

Na een aantal gezellige 'popel bijeenkomsten' is er op de dinsdagavond al een aantal keer een verbindingsavond georganiseerd. Deelnemers wisselen daarbij ideeën uit en werken samen in het groen, koken voor elkaar en maken muziek.

Lees meer...

Crowdfundingsactie voor Mantelzorgdag

Het is op zaterdag 10 november weer de Dag van de Mantelzorg.

Het Netwerk Mantelzorg wil mantelzorgers van alle leeftijden en culturen binnen de gemeente tijdens deze dag uitnodigen voor een dag van ontspanning en verwennerij. Maar er is ook hulp nodig. Het lijkt nog ver weg maar de organisatie van de Dag van de Mantelzorg is in volle gang.

Lees meer...

Crowdfunding actie voor nieuw gebouw Stadstuin Rusthout!

Stadstuin Rusthout gaat nieuwbouwen op een zo ecologische en duurzame manier. Door de sterk gestegen bouwkosten en een gewenst, iets groter gebouw, gaat dit € 260.000 kosten.

Middels gemeente, provincie, financieringsfondsen, serviceclubs en heel veel scholen en particulieren hebben zij € 160.000 euro bij elkaar vergaard. Voor de ontbrekende € 100.000 heeft de RABObank toegezegd de helft te financieren. Voor de overige € 50.000 start Rusthout een crowdfunding actie.

Lees meer...

Nieuw kunstwerk in park Vreugd en Rust

Park Vreugd en Rust heeft er een nieuw kunstwerk bij. Het kunstwerk ‘Together we are’ van de Leidschendamse kunstenaar William Rosewood staat nu prominent in het mooie Voorburgse park.

De Tancho Koi, een witte karper met rode vlekken, staat daarbij als symbool voor de internationale cultuur/samenleving. De koi staat in Japan symbool voor voorspoed en geluk, maar ook voor kracht en levenslust. Rosewood omarmt de gedachte dat alle mensen hetzelfde zijn en toch zo verschillend en uniek. Evenals vissen in een vijver overleven wij tezamen.

Lees meer...

Vervul een wens op Nationale Ouderendag

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert op vrijdag 5 oktober de Nationale Ouderendag. Op deze dag zien ouderen hun wens in vervulling gaan dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Dit jaar heeft de aanmelding van wensen in Leidschendam-Voorburg die van vorig jaar nog verder overtroffen. Maar waar meer wensen zijn, zijn meer vrijwilligers nodig. Heb je affiniteit met deze doelgroep en wil jij meehelpen om onze senioren een onvergetelijke dag te bezorgen, geef je dan nu op.

Lees meer...

Nieuwe bundel verhalen van Theo van Rijn

Zondag 26 augustus is de verhalenbundel ‘Het Tippelteefje’ van de Leidschendamse uitgever/auteur Theo van Rijn gepresenteerd.

Het Tippelteefje telt 32 korte verhalen waaruit blijkt dat de auteur een scherp observator is. Hij beschrijft zijn waarnemingen met een flinke dosis droge humor, scherpzinnige woordgrappen en de broodnodige zelfspot. Elk verhaal bevat voor een deel waarheid, variërend van 1 tot 99 procent. Het is aan de lezer om te bepalen wanneer de realiteit overvloeit in de ruime fantasie van de schrijver.

Lees meer...