Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Nederlandse liedjes in Werkleercentrum

Ze is 86 en daarmee één van de oudste deelnemers in het Wijkleercentrum Alles voor Elkaar op landgoed Schakenbosch.

Nu is Carla daar een nieuw project gestart: met statushouders Nederlandse liedjes zingen. Met dit project wil Carla statushouders helpen om Nederlands te leren spreken en stukjes van onze cultuur te leren kennen.

Lees meer...

Nieuwe sport- en cultuurkaart eind augustus klaar

De officiële lancering van de vernieuwde Sport en Cultuurkaart gebeurt tijdens het Cultureel Zomerfestival.

Op zaterdag 31 augustus om 11.00 uur zal de burgemeester de nieuwe kaart ten doop houden. Daarna volgt een spectaculair optreden.

In tegenstelling tot vorig jaar komt er geen boekje, maar alleen een website. Deze is live vanaf 1 september.

Vlietwensen kan helpen bij plannen Burendag

Steeds meer inwoners van Leidschendam-Voorburg vragen voor hun burgerinitiatief een financiële bijdrage aan bij Vlietwensen.

Begin juli is al 66% van het totale budget voor 2019 besteed aan een breed scala aan burgerinitiatieven: buurtbarbecues, buurthuizen van de toekomst, buurtresto’s, evenementen voor jong en oud. Initiatieven waardoor de inwoners van Leidschendam-Voorburg elkaar beter leren kennen en de gemeente steeds leefbaarder wordt. 

Vlietwensen heeft echter nog genoeg budget om initiatieven op het gebed van Burendag te ondersteunen. 

Lees meer...

‘Leidschendams’ schilderij deze zomer in Rijksmuseum

Maria Kroon uit Leidschendam is helemaal in de wolken. Haar schilderij geïnspireerd op het werk van Rembrandt, is geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de grote kunstenaar Rembrandt werd geboren. Ter gelegenheid van zijn verjaardag op 15 juli heeft het Rijksmuseum een tentoonstelling georganiseerd van werk van hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door zijn werk.

Lees meer...

Oldtimerdag Voorburg

Zondag 22 september 2019 zal in het kader van de Vlietdagen wederom de Oldtimerdag worden gehouden in het schitterende Huygenskwartier.

Voor dit event zijn  we op zoek naar oldtimers, auto’s, brommers en andere voertuigen van voor 1992. Heeft u een mooie oldtimer en wilt u graag aanwezig zijn met het voertuig, dan bent u van harte welkom! 

Lees meer...

Onthulling kunstwerk Kennedyplein, Leidschendam door wethouder

Wethouder Astrid van Eekelen van Leidschendam-Voorburg (kunst en cultuur) onthulde woensdagmorgen 3 juli op het President Kennedyplein het kunstwerk "Venster op het verleden". 

Met de onthulling werd de herinrichting van het President Kennedyplein in Leidschendam afgerond. Het plein heeft een nieuwe inrichting gekregen en is hiermee een aangenaam verblijfsgebied geworden. Naast zitplekken, een haag en plantvakken met bloeiende planten zijn er twee bijzondere elementen gekomen: een waterelement en een kunstwerk. 

Lees meer...