Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Symposium over Romeinse waterwegen

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) organiseert tijdens de Vlietdagen op zaterdag 21 september een symposium over Romeinse waterwegen.

Vier bekende archeologen komen vertellen over de Romeinen en het belang van hun waterwegen in deze regio. Vanaf 12:45 uur is men welkom in de Voorhof, Herenstraat 77. De toegang is gratis.

Transport over water speelde een enorm belangrijke rol in het Romeinse Rijk. Ook in de bodem van onze eigen waterrijke provincie zijn hiervan veel sporen en overblijfselen gevonden. Het Kanaal van Corbulo, de havens van Forum Hadriani, Goedereede en Naaldwijk en de Romeinse kano’s en platbodems gevonden bij Zwammerdam zijn hiervan voorbeelden. Vier bekende archeologen komen tijdens dit symposium vertellen over hoe en waarom de Romeinen gebruik maakten van bestaande rivieren en kreken, hoe zij deze uitbreidden met kanalen en havens en de betekenis hiervan. Voor meer informatie:  www.awlv.nl en www.swaensteyn.nl

Bron: Vlietnieuws

Opnieuw trouwen in Huize Swaensteyn en het Raadhuis

Zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Omdat de gemeente zowel Huize Swaensteyn in Voorburg als het Raadhuis in Leidschendam open stelt, worden mensen gezocht die daar getrouwd zijn en dat nogmaals willen ervaren.

Lees meer...

Pop-up tentoonstelling 'Het Kanaal van Corbulo'

De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) stelt tijdens de Vlietdagen (20-22 september) haar maquette van het Kanaal van Corbulo tentoon in de achterste zaal van Museum Swaensteyn aan de Herenstaat in Voorburg.

Van vrijdag tot en met zondag kan men tussen 13:00 en 17:00 uur deze pop-up tentoonstelling gratis bezoeken.

Lees meer...

Sociale Kaart gelanceerd door wethouder Rouwendal

Wethouder Jan-Willem Rouwendal heeft gisteren de Sociale Kaart gelanceerd, een nieuwe website met informatie over ondersteuning en activiteiten in uw buurt.

Waar kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld opvoeden, geldzaken, wonen of sociale contacten? Waar kunt u zien welke activiteiten er in uw buurt worden georganiseerd? En hoe kunnen hulpverleners en vrijwilligers elkaar nog beter vinden om inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen? Hiervoor

Lees meer...

Cultuurpodium Leidschendam-Voorburg in oprichting

Dit voorjaar besloot de gemeenteraad unaniem om de cultuuraanbieders in onze gemeente niet onder te brengen in één van de nieuwe subsidietafels. De suggestie van wethouder Rouwendal dat er meer kan worden samengewerkt is wel in goede aarde gevallen. Vijf initiatiefnemers hebben na intensief overleg een voorstel in hoofdlijnen gereed, dat binnenkort aan de wethouder zal worden gepresenteerd.

 

Lees meer...

De Vlietdagen

Op 20, 21 en 22 september vinden er weer de traditionele Vlietdagen plaats.

Drie dagen feest! Wat je kan verwachten? Een stadsontbijt, de culinaire Armada, diverse modeshows, de Kids Heroes Fun Cruise, diverse historische schepen, verschillende kinderactiviteiten en een oldtimer show. Voor het complete programma kijk je even op www.vlietdagen.nl