Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Erfgoeddag 2018 'Schatten aan de Vliet'

Leidschendam-Voorburg maakt zich op voor de opening van het toeristisch seizoen. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet 2018’.

Die dag kunt u het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis bezoeken. Ook vindt de opening van het Watersportseizoen plaats en is die dag de lancering van de Cultuurkaart Leidschendam Voorburg.

Het thema is ‘Trots op heden en verleden’, dat perfect aansluit bij 2018 als Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Maar liefst zeventien erfgoedpartners in onze gemeente maken zich daar hard voor. Bezoekers kunnen gratis mee met historische bussen of per schip met de Ooievaart. Door de keuze voor rondritten kunt u op één dag kennismaken met vele facetten van het cultureel erfgoed in Leidschendam-Voorburg.

Beleef de historie
U beleeft de historie rondom de sluis, met herinneringen aan de tijden van de tuinderijen en de veiling in Veur, de koepelkerk en nog zoveel meer. Ieder gebouw, iedere plek met een eigen verhaal. In Voorburg komt u in aanraking met de historie van koninklijke inwoners, onder wie prinses Marianne, prachtige buitenplaatsen en park ’t Loo. Het Huygenskwartier met de Oude Kerk, Swaensteyn en Hofwijck vertelt veel over de tijd van Huygens. Park Arentsburgh ademt de geschiedenis van de Romeinen.

Zet 21 april alvast in de agenda
Naast de erfgoedpartners doen ook het Haags Busmuseum, de fanfares Sint Caecilia en Forum Hadriani, Scouting Pius XII en Scouting Hubertus-Brandaan mee aan de Erfgoeddag en opening van het Watersportseizoen. Houd www.swaensteyn.nl  in de gaten voor meer informatie.

Zet zaterdag 21 april alvast in uw agenda en geniet van het brede aanbod van cultuur, erfgoed en watersport in onze mooie gemeente!