Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Dag van het Kasteel op Hofwijck 2019

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg. Dit jaar is het thema “Over de Grens” en leer je alles over de reizen die Constantijn en Christiaan Huygens maakten.

Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag op maandag 10 juni is het museum en de tuin toegankelijk voor €3,- per persoon, geopend van 10.00-16.00 uur en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven. 

Wist jij dat de toegangsbrug tot Hofwijck is geïnspireerd op de Rialtobrug in Venetië? Tijdens de rondleidingen en verhalen op zaal worden de verhalen van Hofwijck verteld en kun je de tentoonstelling ‘Met het oog op Rembrandt- Simon Koene op Hofwijck’ bekijken. De speurtocht voor kinderen door de tuin laat zien dat Constantijn zich over de grens liet inspireren voor het ontwerp van zijn buitenplaats. Reis met ons mee naar Venetië, in het poortgebouw tonen we tweemaal de film “Met Constantijn Huygens naar Venetië”  met een introductie van Peter van der Ploeg.  

Op het Voorplein kun je bij de kramen een Venetiaans masker versieren, je eigen kasteeltje maken, een lekker stukje taart eten en meedoen aan Oudhollandse Spelen. Constantijn én Christiaan Huygens zijn beide aanwezig en ontvangen bezoekers in de Pronkzaal. Ga op de foto als prinses of koning, laat je schminken  en maak je eigen Delfts Blauwe bordje in de Oudhollandse Keuken.
Bij mooi weer kun je een heerlijk Italiaans ijsje kopen bij de ijscoman, want ook die is op de feestelijke dag aanwezig.

Kom langs en beleef een stralende dag op Hofwijck!

Over de Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Deze Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818. 

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.