Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Voorburg Sculptuur geopend

Onder grote belangstelling opende Wethouder van Cultuur van de gemeente LeidschendamVoorburg Astrid van Eekelen de tentoonstelling Voorburg Sculptuur 2019 in Museum Swaensteyn.

Acht kunstenaars laten daar deze zomer zien hoe gevarieerd beeldhouwkunst kan zijn. De grote diversiteit wordt getoond in onder andere het materiaalgebruik. Zo zijn er sculpturen te zien van zink, glas, keramiek, polyester, staal, gips, hout en klei.

De deelnemende kunstenaars geven met hun sculpturen een ode aan de beeldhouwkunst en tonen hoe gevarieerd zij werken.

In Museum Swaensteyn zijn de benedenverdieping en de beeldentuin volledig gevuld met imposante sculpturen.

In de tuin exposeert Mary Geradts met haar zinken vazen en bloemen. Binnen staan de gefreesde houten beelden van Louis Niënhuis, de gekleurde glassculpturen van Theo ten Have en het 2.80 meter hoge, keramische vrouwfiguur van Magreet Hajee. Jaco van der Vaart toont werk geïnspireerd op het menselijk denkvermogen en Yumiko Yoneda laat met haar bolvormen van gips en modelleer-pasta zien hoe perfect imperfectie kan zijn. Margot Berkman vraagt met haar beeld van algendraden op staal aandacht voor de onderwaterwereld en de Mariaboom van Riëlle Beekmans, gemaakt van gebakken en natte klei, zal gedurende de tentoonstelling veranderen naarmate de klei verder opdroogt.

De tentoonstelling Voorburg Sculptuur 2019 is te zien t/m 25 augustus.

Bron: Het Krantje Online