Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Voorbereidingen Open Monumentendag

De 32e editie van de BankGiro Loterij Open Monumentend vindt op 8 september 2018 plaats. De Leidschendam-Voorburgse stichting is volop aan de slag met de invulling van het thema ‘In Europa’ en de organisatorische voorbereidingen in de gemeente.

Het thema sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed.

In Leidschendam-Voorburg zijn de thema-activiteiten, verspreid over diverse locaties. Om de Romeins-Europese geschiedenis van de gemeente zichtbaar te maken, wordt in park Arentsburgh een programma samengesteld met ‘Pax Romana’ dat gespecialiseerd is in interactieve verbeelding van het militaire- en het burgerleven langs de Limes in het Romeinse Nederland. Er wordt Romeins gekookt, Romeinse senatoren maken hun opwachting, evenals een smid, een houtbewerker en een leerbewerker. In museum Swaensteyn kunnen archeologische vondsten uit het Romeinse Voorburg worden bekeken en er wordt een Romeinse speurtocht voor kinderen uitgezet.

Ook is er een ‘scratich’ waaraan iedereen die dat wil en een beetje kan zingen kan deelnemen. Er worden Europese liederen geselecteerd die gedurende de Open Monumentendag in de H.H. Petrus en Pauluskerk ten gehore worden gebracht door hopelijk vele tientallen enthousiaste zangers en zangeressen. Aanmelden kan via https://singalongevents.nl/omd/.

Een tweetal historische bussen van de HTM van het Haags Historisch Vervoer Museum, verzorgt de hele dag het vervoer van en naar de monumenten en de activiteiten.

Ideeën om er een nog aantrekkelijkere Open Monumentendag van te maken zijn welkom. Neem daarvoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bron: Het Krantje