Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Crowdfunding actie voor nieuw gebouw Stadstuin Rusthout!

Stadstuin Rusthout gaat nieuwbouwen op een zo ecologische en duurzame manier. Door de sterk gestegen bouwkosten en een gewenst, iets groter gebouw, gaat dit € 260.000 kosten.

Middels gemeente, provincie, financieringsfondsen, serviceclubs en heel veel scholen en particulieren hebben zij € 160.000 euro bij elkaar vergaard. Voor de ontbrekende € 100.000 heeft de RABObank toegezegd de helft te financieren. Voor de overige € 50.000 start Rusthout een crowdfunding actie.

Stadstuin Rusthout vraagt geïnteresseerden om bedragen tussen de € 1.000 en € 5.000 te willen lenen. Daarvoor krijgt de deelnemer een certificaat, opgesteld door de notaris, en ontvangt men over het bedrag een jaarlijkse rente van 4 %. Dat is een stuk hoger dan de hoogste rente op een spaarrekening. Elk jaar wordt  € 5.000 uitgeloot en aan de uitgelote deelnemer terugbetaald. Uiteraard zullen er regelingen zijn voor noodgevallen, om het basisbedrag vervroegd uit te keren.

Op deze creatieve wijze hopen zij het benodigde totaalbedrag bijeen te krijgen zodat zij nog dit jaar met de bouwwerkzaamheden kunnen starten. Volgend voorjaar kunnen de vele bezoekers dan het gehele jaar genieten van de zo geliefde groene oase in Leidschendam.

Penningmeester, Chris Bransz, is graag bereid om nadere informatie te geven en is daarvoor bereikbaar via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.