Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Nieuw kunstwerk in park Vreugd en Rust

Park Vreugd en Rust heeft er een nieuw kunstwerk bij. Het kunstwerk ‘Together we are’ van de Leidschendamse kunstenaar William Rosewood staat nu prominent in het mooie Voorburgse park.

De Tancho Koi, een witte karper met rode vlekken, staat daarbij als symbool voor de internationale cultuur/samenleving. De koi staat in Japan symbool voor voorspoed en geluk, maar ook voor kracht en levenslust. Rosewood omarmt de gedachte dat alle mensen hetzelfde zijn en toch zo verschillend en uniek. Evenals vissen in een vijver overleven wij tezamen.

kunstwerkIn de reeks PI= INFINITY I vertaalt William Rosewood symbolisch zijn zienswijze op de kern van de mensheid. Er worden wereldwijd meerdere versies van dit beeld geplaatst om het universele van de mens te benadrukken. Park Vreugd en Rust wordt daarmee een internationaal markeringspunt. William Rosewood is geboren en getogen in Leidschendam en werkt in zijn atelier in Leidschendam. Zijn werk wordt getoond op toonaangevende internationale beurzen in Bazel, Dallas en Miami. De gemeente is trots op het kunstwerk van deze internationale kunstenaar.

De officiële onthulling is donderdag 6 september om 17.15 uur.