Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Aantrekkelijk programma A Walk in the Park

In en om park Vreugd en Rust aan het Oosteinde in Voorburg wordt vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei voor de vijfde maal A Walk in the Park gehouden.

Een festival met een kerkdienst, maar ook een stadswalking dinner. Met Anita Meyer, maar ook met DJ’s  en sportdemonstraties. Er is een theaterwagen waar Stephan Evenblij met zijn theatergroep optreedt, een meezing brunch voor de plaatselijke ouderen, maar ook de open dag van de drumschool. Net als de viering van Veteranendag en de uitreiking van de cultuurprijs. Er zijn foodtrucks en op zondag gaan alle winkels in de buurt open.

Lees meer...

Voorburgse Christine Kliphuis schrijft boek over ongeval

Bij Meander Uitgeverij verschijnt op 24 mei een bijzonder autobiografisch verhaal.

De Voorburgse Christine Kliphuis wordt aangereden door een appende automobilist en vanaf dat moment verandert haar leven ingrijpend. Uiteindelijk blijkt dat ze hersenletsel aan de klap heeft overgehouden en dat ze haar werk niet meer kan oppakken.

Lees meer...

Ben jij een jonge held? Dan ben je uitgenodigd

Heb jij zorgen voor of over iemand in jouw omgeving? Bijvoorbeeld je vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen? Of ken je iemand die dat doet of heeft?

Van 3 tot 9 juni is het de week van de jonge mantelzorger en worden er door Woej en SenW in Leidschendam-Voorburg een aantal activiteiten georganiseerd. Als je een jonge mantelzorger bent, ben je uitgenodigd. 

Lees meer...

Nominaties Cultuurprijs 2019 LV bekend

De voorlopige nominatielijst voor de Cultuurprijs 2019 Leidschendam-Voorburg is bekend!

Genomineerd in de categorie Individu zijn:

  • Max Nierstrasz (radioprogrammamaker bij Midvliet)
  • Annet Weijermars
  • Rogier Helwig
  • Adrey Caljé
  • Stephan Evenblij
  • Bram Zonderop
  • Ab Smit

Lees meer...

Florence Theaterclub voor 60-plussers

Hou je van toneelspelen, zingen en muziek maken? Lijkt het je leuk om samen te schrijven, repeteren en naar een voorstelling toe te werken?

Geef je dan op voor de Florence Theaterclub voor 60-plussers.  

Lees meer...

Mei-activiteiten in Museum Swaensteyn

In de maand mei staan er een heleboel leuke en interessante activiteiten op de agenda van Museum Swaensteyn. Zo zijn er altijd bijzondere tentoonstellingen en tijdelijke presentaties te bezichtigen naast de vaste collectie, maar staat er ook een concert, Romeinenworkshop, instaprondleiding, lezing en een moederdagactiviteit in de planning!

Breng in de maand mei dus een bezoek aan Museum Swaensteyn, het museum voor Kunst en Cultuur aan de Vliet.

Lees meer...