Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg

De geschiedenis van Leidschendam-Voorburg en Den Haag is sterk met elkaar verbonden. Veel inwoners werken en recreëren over de gemeentegrenzen heen. Veel families hebben wortels in beide gemeenten. De geschiedenis van zowel Leidschendam-Voorburg en Den Haag kan door het gezamenlijk aanbieden van historische bronnen in een bredere context worden geplaatst. Daarom zijn het Haags Gemeentearchief en het Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg per 1 januari 2015 een hechte samenwerking met elkaar aangegaan.

Website: Haags Gemeentearchief>> 

Nieuwsgierig geworden?
Kom gerust een keer langs op de studiezalen van het Haags Gemeentearchief.
In de studiezaal op de begane grond staat een computer om digitale bestanden, inventarissen en nadere toegangen te raadplegen. Ook de belangrijkste literatuur over Leidschendam- Voorburg kunt u hier inzien. Verder staan hier microfiches met de Burgerlijke Stand van Leidschendam, Stompwijk en Veur. Er zijn kopieboeken van de Burgerlijke Stand van Voorburg in te zien en er staat een kaartsysteem met gegevens van het bevolkingsregister en Burgerlijke Stand van Leidschendam en Stompwijk en Veur.
Deze studiezaal is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.
In de studiezaal op verdieping -1 kunt u origineel materiaal uit de collecties en archieven van Leidschendam-Voorburg raadplegen. Dat kan alleen op afspraak. Stuur daarvoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Deze studiezaal is open van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg

foto: Ben van Vliet

 

De geschiedenis van Leidschendam-Voorburg is onder meer vastgelegd in archiefstukken, die op het gemeentearchief worden bewaard. Het gemeentearchief beheert ongeveer drie kilometer archieven van het gemeentebestuur, gemeentelijke instellingen en particulieren (zoals kerken, verenigingen, families en personen). De historische informatie wordt aangevuld met een uitgebreide documentatie- en fotoverzameling. Voor stamboomonderzoek staan diverse archieven ter beschikking.

Alle archieven en verzamelingen kunnen kosteloos geraadpleegd worden.
Voor het maken van kopieën/reproducties, het laten uitvoeren van archiefonderzoek en voor het gebruiken van fotografische afbeeldingen uit het gemeentearchief zullen conform de doorvoor geldende leges kosten worden berekend. 

De historische foto's in de carrousel op de website zijn afkomstig uit het gemeentearchief Leidschendam-Voorburg.