Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg

Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg

Herenstraat 101, 2271 CC Voorburg
telefoon: 070 - 3861673
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stadsmuseum-leidschendam-voorburg.nl/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Locaties:
Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, Voorburg
Tso'ar, Burg. Sweenslaan 5, Leidschendam

Op 8 juni 2008 zijn Museum Swaensteyn en de Historische Collectie Veur-Stompwijk gefuseerd tot het nieuwe Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg. Dit nieuwe museum beheert en presenteert het culturele erfgoed van de gemeente, vanaf de Romeinen tot aan de hedendaagse kunst, op een begrijpelijke en aansprekende manier.
Het museum zal samenwerking zoeken met andere (culturele) instellingen in de regio en zichtbaar zijn buiten haar eigen muren. De locatie van het museum is voorlopig Herenstraat 101 in Voorburg (Museum Swaensteyn), maar er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe locatie en een nevenlocatie in Leidschendam.

In het hart van Voorburg, in de Herenstraat, vlak bij de Oude Kerk is het museum gevestigd in een vroeg negentiende-eeuws notarishuis, dat aan vele generaties notarissen onderdak heeft geboden. Nu herinnert alleen het embleem boven de voordeur nog aan de oorspronkelijke bestemming. Door die deur stapt u een klein intiem museum binnen, voornamelijk gewijd aan de geschiedenis van Leidschendam en Voorburg: van de komst van de Romeinen tot de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De geschiedenis van niet zomaar "een dorp aan de Vliet ...".